Persoalan Berkaitan Naturel Kiss akan dihimpunkan disini. Jika anda mempunyai persoalan lain yang tiada disini, boleh menghubungi kami.

FAQ UMUM

Macam mana nak dapat produk nature kiss?

Anda boleh dapatkan produk Naturel Kiss di https://naturelkiss.store/shop/

p/s : anda boleh buat pembayaran melalui online banking dan juga debit atau kredit card.

Naturel Kiss Dah Berapa Tahun Di Pasaran?

Naturel Kiss sudah 3 tahun mula memasuki pasaran. Tapi Micellar Series hampir 2 tahun, dan susncreen baru hampir setahun.

Kalau untuk remaja Item mana yang sesuai untuk digunakan..dia tak der masalah jerawat..kulit biasa remaja.

Pakai Micellar Series terus.. Kalau dari remaja pakai Micellar Series, kulit akan cantik dan mudah diurus apabila dewasa. Cuma tak perlu spray kerap. 2 kali cukup. Pagi dan malam. Jika orang dewasa, lebih kerap spray mist lebih bagus. Dalam 4 kali sehari.

Naturel Kiss ada sijil halal tak?

Naturel Kiss sedang dalam proses memohon sijil halal, dan kami memastikan ingredients yang digunakan halal, dan tiada berunsurkan haiwan yang membuat ia haram.

Apa kelebihan bee venom berbanding glutathione dalam penghasilan colagen?

Bee venom digelar ‘natural botox’ merupakan bahan yang amat bagus untuk mengurangkan garis halus kedutan, dan menjadikan kulit wajah lebih nampak firm (tegang dan berseri) kerana bee venom membantu pengaliran darah (improve blood circulation).

Selain itu bee venom juga terkenal dengan efek ‘anti-inflammatory’ iaitu boleh menghalang kerosakan kulit dan menghalang pertumbuhan jerawat.

Kajian telah dijalankan terhadap bee venom ke atas wanita, mendapati wanita yang memakai bee venom di wajah, akan nampak lebih muda dan berseri disebabkan faktor2 yang dinyatakan tadi.

Bee venom memang akan menstimulasikan penghasilan collagen, yang membantu penghasilan kulit baru yang lebih sihat.

Manakala glutathione adalah lebih dikenali sebagai bahan untuk mencerahkan kulit.

Adakah bee venom juga berfungsi untuk memutihkan kulit seperti glutathione ?

Fungsi utama bee venom adalah anti aging, acne solution dan melicinkan kulit (make skin smooth), bukan memutihkan walaupun jika kulit nampak sihat, automatik akan berseri tak kira warna kulit seseorang.

Benarkah pemakanan vitamin C dapat membantu merawat jeragat? Adakah bee venom mengandungi vitamin C?

Penggunaan Bee Venom memang boleh merawat jeragat. Bahan utama dalam bee venom bukan vitamin C tetapi enzyme dan protein.

Walaubagaimanapun pengguna perlu berhati-hati dengan produk bee venom yang tidak jujur. Umpamanya hanya menggunakan nama bee venom tetapi mengandungi bahan-bahan yang merbahaya. Dan, jika boleh utamakan memakan vitamin C daripada sumber natural.

Tumpang tanya berkenaan bee venom dalam produk micellar series, adakah kemungkinan kes alahan kepada produk tersebut seperti bila kita disengat lebah?

Setakat ini, Naturel Kiss tidak pernah mendapat feed back alahan kepada Micellar Series yang menyerupai seperti disengat lebah.

Kuantiti bee venom yang digunakan dalam MS adalah pada kuantiti yang berkesan dan selamat.

Bee venom akan menyebabkan alahan jika diguna pada kepekatan yang tinggi. Saya fikir semua perkara pun kita tidak boleh berlebihan dalam menggunakannya.

Set breakout tu ape?

Set untuk yang mengalami masalah jerawat

Untuk MS ni, memang kita tak promise hilang jeragat kan? Jeragat hanya pudar sahaja dan tidak bertambah jika guna UV sunscreen Betul tak?
Ya tak boleh promise hilang jeragat, terutamanya melasma. Boleh dikurangkan. Tapi good news, ia menghalang pertumbuhan jeragat baru.
 
Ada beberapa faktor pertumbuhan jeragat:

1) Pendedahan kepada cahaya matahari tanpa UV protection.

2) Pemakaian produk bertoksik. Saya lebih fikir kulit rosak menjadi kehitaman, bukan real jeragat. Tapi bentuk seperti jeragat. Yang ni kalau kulit rosak tu baru setahun dua, good news masih boleh treat kerana ia bukan deep sangat. Sila pakai MS, UV Rose dan twc secara konsistent.

3) Pemakanan yang tidak bernutrisi. Makan tidak cukup vitamin dan kulit tidak dapat renew dengan sihat dan cepat.

4) Faktor keturunan (dna). Jika Ibu/ayah/adik beradik mudah ditumbuhi jeragat, kemungkinan kita pun begitu.

Sebolehnya, dari seawal umur 20 an kita dah mula pakai produk yang bagus untuk mengelak masalah2 kulit ketika usia meningkat. Perlu juga makanan bernutrisi, tidur yang cukup dan senaman.
Ramai orang ambil ringan faktor UVA yang merupakan antara faktor utama penuaan kulit. UVA ni bukan panas terik (itu UVB yang menyebabkan sunburn).

UVA ada di mana-mana walaupun dalam bangunan beraircond.

Jadi perlu pakai sunscreen yang ada PA++.

Bukan hanya utamakan SPF sahaja.

Masalah dengan susncreen adalah ia merupakan kosmetik palimg complex kerana ia mengandungi terlalu banyak bahan kimia sintetik. Ini boleh menyebabkan breakout. Sebab tu ramai orang tak pakai UV protection.

Cara terbaik mengatasi masalah ini adalah:
1) Mesti cuci wajah dengan sempurna setiap malam.
2) Pilih sunscreen yang menggunakan bahan berkualiti tinggi dan mengandungi bahan natural.

*berkualiti tinggi tu semua orang claim macam tu. Maka customer perlu pandai pilih :blush:.
Kalau orang yang kulit sensitif. Mudah luka. Mudah alergi.
Sebenarnya semua range produk NK sesuai untuk ornag kulit sensitif. Tapi customer suka kalau kita spesifikkan produk apa.. So, ya boleh cakap senarai tu.
 
Alhamdulillah saya pakai MS secara konsisten. Hanya NK sahaja skin care saya. Sometimes saya pakai scrub Annur.

Tapi saya ada rahsia juga iaitu buat facial at least sekali sebulan..
kalau wanita yg byk tahi lalat di muka, boleh ke pudarkan tahi lalat dengan penggunaan NK yg konsisten?
Tahi lalat tak boleh lah sayang.. Perlu buat rawatan proper untuk buang. Tapi ok lah banyak tahi lalat.. Manis je kan. Boleh share wajah beliau? Teringin nak tengok :blush:. Tapi kalau kulit keseluruhannya sihat, glowy dan smooth.. Banyak tagi lalat pun ok.
Nk tahu klu tukar kt produk lain ..muka kita kena rehat dari guna apa2 produk kn ..btoi ke doc
Tak perlu untuk rehat.. Lagi cepat pakai NK lagi cepat sembuh.. Tapi kena sabar lah. Jika tumbuh jerawat, teruslah spray mist tu kerap sikit. Insha Allah cepat hilang.. Termasuk parut pun cepat hilang..
Unk kulit muka jeragat doc syorkn yg mne ..x lh teruk sgt
Jeragat mesti guna Micellar Series, UV Rose Sunscreen, bedak two-way cake. Nak lagi bagus tambah serum dan scrub Annur
Pertumbuhan jeragat baru boleh dihalang dgn kehadiran Hyaluronic Acid kan doc?
Ya betul hyaluronic acid dan bee venom akan membantu pertumbuhan kulit baru yang sihat. Essential oil seperti Rose oil dapat bantu hilangkan jeragat.

FAQ PRODUCT

Selamat Ke Energy Water Mist Naturel Kiss?

Energy Water Mist, exclusive daripada Naturel Kiss.

Ujian terkini daripada Sirim menunjukkan Mist NK mengandungi efek anti-aging yang sangat bagus.

Product micellar series ni ada kelulusan kkm?

Ya, Micellar series ada kelulusan KKM

Kenapa di panggil two way cake ye

Bedak yang boleh digunakan dengan dua cara. Iaitu dengan span kering atau basah. Kalau nak nampak lagi glowing pakai dengan span basah. Ataupun lepas spray mist terus pakai TWC dalam keadaan muka yang basah.

EO apa yg diguna dalam NK Energy Water Mist?

Pure rose essential oil. Ada juga peppermint oil, cedarwood oil, grapefruit oil, geranium oil. Semua ni pure essential oil

Bahan yg digunakan dalam bedak two way cake ni natural ke tak?

Pure rose essential oil. Ada juga peppermint oil, cedarwood oil, grapefruit oil, geranium oil. Semua ni pure essential oil

Apa bahan utama dalam bedak two way cake ni?

Pure rose essential oil. Ada juga peppermint oil, cedarwood oil, grapefruit oil, geranium oil. Semua ni pure essential oil

Apa kebaikan secara khusus bedak two way cake based on ingredient dia?

Pure rose essential oil. Ada juga peppermint oil, cedarwood oil, grapefruit oil, geranium oil. Semua ni pure essential oil

Boleh x terangkan secara khusus penggunaan essential oils dalam produk micellar Series..

Tidak semua essential oils baik untuk kesihatan dan kulit. Namun, beberapa essential oils adalah amat bagus dan menunjukkan ia mengandungi antiaging properties yang amat tinggi.

Essential oils yang digunakan dalam produk NK adalah dipilih dengan teliti, kami lakukan kajian dan review sendiri bukan meniru produk lain. Seperti carrot oil dalam Rose UV Sunscreen, ia adalah penghalang UV terbaik yang natural. Begitu juga essential oils yang diletakkan dalam Micellar Series, semuanya adalah essential oils terbaik untuk mengurangkan garis halus, melembut dan mencerahkan kulit dan merawat parut, jeragat dan jerawat.

NK mencuba seboleh mungkin untuk menggunakan natural ingredients dalam produk, terutamanya skin care seperti MS dan Annur. Essential oils adalah the top quality of ingredients, digabung dengan micellar nanotechnology, menjadikan MS adalah skin care terbaik.

Penggunaan natural ingredients dapat menghalang breakout, dan mencantikkan dan merawat masalah kulit secara sustainable.. Hasilnya kulit makin cantik dalam jangkamasa panjang.

Sebelum apply MS boleh ke basahkan muka dulu dengan air? Mcm dah terbiasa guna pencuci muka ada buih. Bila pakai MS rasa nak buih2 juga

Maksudnya Micellar Cleanser? Boleh.. Tapi cara saya, kerana kulit saya super sensitive, saya tak suka pakai kapas.. Jadi saya tuang di tapak tangan dan sapu ke seluruh wajah yang kering.. Saya fikir bila kita basahkan dulu, akan mencairkan (diluted) bahan2 yang bagus dalam cleanser tu. Saya akan biar dalam 3 minit.. Baru cuci dengan air sambil gosok seluruh wajah dengan perlahan tapi thoroughly.

Jika pakai Micellar Cleanser guna kapas, tak cuci wajah dengan air pun OK. Sebab kita dah remove kotoran melalui kapas tu. Tapi jika buat kaedah saya yang sapu terus di muka, perlulah bilas kerana kotoran masih ada di wajah.

Kulit kawan light boleh guna beige two way cake?

Sebenarnya warna beige (02) tu baru saja kita perkenalkan. Masa awal2 dulu hanya ada 01. Tapi kerana twc kita adalah bersifat skin fit, ia akan ok je dengan semua tona kulit.. Saya pernah pakaikan pada orang india code 01 tu dulu.. Twc kita akan makin fit dan cantik bila semakin lama kita pakai. Contoh, selepas 1 jam.

Tapi bila ada 02, orang kulit sawo matang boleh guna 02. Keistimewaan 02 ni, ia akan buat kulit blush. Saya sendiri selalu pakai 02 juga..